Karhunkorva etusivulle English pages
Jussi Karhunkorvan kuva

Artist's statement

Taiteilijaksi tulemiseni oli, ja on edelleen, pitkän matkan kulkemista ja ajelehtimista ajassa ja paikassa. Maalauksissa kuvitan henkistä universumiani. Taiteentekeminen rauhoittaa omaa eksistentialistista epämääräisyyttäni.

Yleisimmät tekniikkani ovat lyijykynä, akvarelli, guassi, muste, öljy ja joskus myös akryyli. Maalaukseni ja piirrokseni ovat sarjallisia. Niissä seikkailevat usein samat hahmot ja maisemat, kuten esim. etsivä, shamaaninoita, pilkkijä, sotilaat, kaverukset, erilaisia henkimaailman otuksia ja kaikenlaisia jumaluuksia. Värit ovat usein voimallisia ja kirkkaita. Kaoottisia, yliluonnollisia ja silti luontoa lähellä. Tyyli on mystinen. Maalauksissani esiintyy siksi usein salaperäinen portti, joka loistaa yliluonnollista valoa ja on hyvin virkistävä.

Tekstilaatikko

Intohimoni on elokuvamusiikki, joka sekin parhaimmillaan kertoo tarinaa, kuten minäkin. Säveltäjäsuosikkejani ovat mm. Ennio Morricone, Jerry Goldsmith, Lalo Schifrin ja monet muut. Erityistä taiteellista esikuvaa ei ole, mutta itselleni läheisiä taiteilijaesimerkkejä ovat mm. Aira Heikkilä, William Blake, Hieronymus Bosch, nuoruudessa myös Vincent van Gogh ja muita. Tekemiseni henki lähtee aina siitä paikasta ja tilanteesta jossa maalaan ja olen. Muita kiinnostuksen kohteita ovat kirjallisuudessa, kuten Mika Waltari, Philip K. Dick ja C. G. Jung, muutaman mainitakseni. Viime aikoina olen lukenut tosin vain Tiede-lehteä.

Biografia

Jussi Karhunkorva on vuonna 1971 syntynyt kuvataiteilija Tampereelta. Lapsuutensa ja nuoruutensa hän vietti Ruovedellä keskellä Hanhonkylän metsiä Karhunkorvassa. Taideopintoja edelsi lukio Ruovedellä ja vuosi Kurun metsäoppilaitoksessa. Metsäkoneenkuljettajaopinnot jäivät kuitenkin kesken taiteen kiinnostaessa enemmän.

Taideopinnot hän aloitti Oriveden opistossa. Taiteilija valmistui Kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta vuonna 2001. Nykyisin hän ohjaa mielenterveyskuntoutujien kuvataidekursseja Tampereella. Hänen töitään on viime vuosina ollut esillä mm. Helsingissä, Joensuussa, Kokkolassa, Turussa, Vantaalla ja Ruovedellä. Teoksia on julkisissa taidekokoelmissa, kuten Helsingin kaupungin taidemuseon kokoelmissa.